Slibované informace o tom, jak rostou.

02.06.2011 23:21

Tak jsme slíbili, že napíšeme o tom, jak mimina rostou. Jenže s námi je to těžké. Mezi prací, vařením, úklidem, návštěvami a kocháním se nemáme nějak čas nepřehlížet okamžiky, které jsou zaznamenání a zveřejnění hodné. A to je chyba, takže se polepšíme!

Po návratu z akce Martin technicky zkušeným okem porovnal velikost štěňat a výšku zábrany v kotci a rozhodl se jednat, tedy smontovat ohradu kolem základní bedny. Kamča na tréninku, Martinovi nikdo do ničeho nemluví, takže se jde na věc. Mimina venku na zahradě a Martin se chopí šroubováku, OSB desek a spojovacích součástí. Práce mu jde hezky od ruky. Ťuk. První dvě desky spojeny a už se jen dotahují vruty. Ťuk, ťuk. Jde se na třetí ze čtyř desek. Ťuk, ťuk, ťuk. Co to tu ťuká, pomyslí si Martin a už to ví! To na parapet dopadají první kapky deště. A mimina venku. Martin začne zmatkovat jak sedmidenní Žilík. Rychle ven, pro kartony pod prcky, pak filcy, nakonec hadry a je čas běžet pro mimina. Opravdu? Sakra! Hadry pryč, filcy (povšimněte si tvrdého Y po měkké souhlásce) pryč, kartony pryč, Martin zapomněl na spodní nepromokavou vrstvu. Ta už je vložena, takže rychle kartony, filcy, hadry a fofr pro mimina.

Štěňata dobře ví, že před prvními kapkami pohodlně stačí popolézt po pergolu. Takže je tam Martin vyyzvedne a vyklopí do kotce. S Kukačkou zakousnutou v achillově šlaše, Jamesíkem přehozeným přes stehno a Žilíkem čůrajícím neprodleně do nového čistého kotce, se Martin snaží urputně domontovat kotec. Podařilo se. Posbírat nářadí a odchod, sakra, kde jsou ale dvířka. "Někde jsem je přece viděl," pomyslí si Martin a vzpomíná co mu skleróza dovolí. "Psal jsem na ně tužkou slovo 'dveře', tak kde mohou být?"

Štěňata na druhou půlku kotce, půlku hadrů pryč, půlku filců pryč, půlku kartónů pryč a odhrnout neprosakavou vrstvu. Sehnat kus překližky, která v podlážce nahradí měsíc odložená dvířka, vyměnit je a potom, opět vše narovnat zpět. Zavřít dvířka a nechat si vynadat od Kukačky a Johanky, že nemohou jít ani pořádně vidět ven. Krásný podvečerní program je u konce.