Blog

Neděle

01.05.2011 21:52

Celý den je naše velká trojka pohromadě. Martin s Kamčou pracují na zahrádce a Gachonka nemá chvíli stání. Funí, pochoduje, hrabe, hlídá, dožaduje se pozornosti a to celé nekonečněkrát dokola. Kamča nervózně celý den po očku sleduje nastávající matku. Přichází večer, od kterého čekáme všichni tři velkou úlevu.

Ale jak čas běží, tak to pořád nevypadá a nevypadá. Kamča se snaží v gachonce vyvolat patřičné emoce a Martin si užívá toho, že to nemusí moc řešit. Zdá se zdá, že nás čeká dlouhá noc a možná ani s ránem nepřijde rozuzlení.

Už se nám to blíží

28.04.2011 17:04

Už jen několik málo dní a nebo dokonce hodin zbývá do velkého okamžiku pro Gachonku, pro nás i pro nové majitele štěňátek vrhu J.
Přípravy se u Gachony a u nás samotných značně liší. Zatímco my starostlivě pozorujeme každý krok nastávající matky, ona samotná ničeho nedbá, kolemjdoucí častuje štěkotem a překotným pohybem kolem plotu, hlídá si své království a roštárny jsou ji vlastní jako kdykoli jindy. Místnost, kde budou štěňátka vyrůstat a kde nejspíš i přijdou na svět, zeje čistotou a vše je připraveno. Tak nyní nezbývá než si přát, aby vše dobře dopadlo, tak Gachonce držte place.

První zadaná štěňátka

19.04.2011 20:53

Gachonka má bříško den ode dne větší, o program během bezesných nocí se nám nastavající maminka stará se železnou pravidelností svou nekonečnou potřebou měnit co chvíli nocležiště a některé malé kuličky v bříšku už mají zamluvené své budoucí domovy. Kamča má novou zábavu. Poslouchá pohyb štěňátek v bříšku. Co chvíli to zkouší i Martin, ale asi je blbo-hmatý, protože necítí nic.

Ultrazvuk

25.03.2011 14:11

Tak jsme zpět. U pana doktora se nám tentokrát všem ale moc líbilo. Hned na úvod nás čekaly samé dobré zprávy. Jak říká pan doktor: "Už pouhou rukou cítím, že vás potěším, schválně si to prověříme," a zapnul přístroj, který nám ukázal pro nás nesrozumitelné obrázky. Stačil ale krátký výklad a my už víme, že taková tmavá kolečka jsou dvoucentimetrové kuličky. Ukazováček doktora směřoval pak chvíli někam do středu kuličky na monitoru a my byli obeznámeni, že tam je jasně vidět srdíčko. Kamča ho viděla, já měl za to, že se jedná o vtípek. Ať tam bylo vidět cokoli, štěňátka jsou na cestě!

Jedeme za ženichem!

02.03.2011 13:44

Čím dál častěji se na naše vrátka začíná dobývat ratlík z nedalekého sídliště. po chvilce pátrání bylo jasno. Gachonka nám hárá. U válečné porady ve složení Gachonka, Kamča a Martin vybíráme ženicha. Nikomu se nechce na námluvy příliš daleko, ženich by měl být urostlý a chrabrý, a jak poznamenala Gachonka, také šikovný a hodný. Bertík!

Albert od Třebízské skály byl ten pravý a vše proběhlo jak mělo, tak jen ať se vydaří vše ostatní.

Úvodní zpráva

23.03.2010 16:04

Blog bude na těchto stránkách aktivní při různých akcích, které budeme cítit potřebu aktuálně informovat. Věříme, že již brzy se tak stane u našich dalších štěňátek.

<< 1 | 2 | 3